Luisteren via DAB+

DAB+ is de nieuwe manier van radio luisteren. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is dus digitale radio via de ether en is de opvolger van de ether FM.

 Is je oude radio aan vervanging toe of ben je op zoek naar een nieuwe radio? Kies dan voor een radio met DAB+ en geniet van alle extra’s die DAB+ te bieden heeft.
Alle DAB+ radio’s die je koopt kunnen sowieso óók FM ontvangen.

DAB+ biedt meer nationale radiostations dan de huidige FM.
DAB+ biedt digitale geluidskwaliteit en zijn overal in Nederland de radiostations gratis te ontvangen.

Audio engineer Fred van Munster: “Ik luister al een tijdje standaard in mijn auto Radio Continu via DAB+, geen geruis en gekraak maar gewoon lekker helder geluid.”
Hij luistert dus….  In zijn werkbus…. DAB+

Supermakkelijk

DAB+ is supermakkelijk in gebruik, want je kunt op alfabet zo jouw favoriete zender vinden. Je hoeft dus geen frequenties meer te onthouden. DAB+ maakt het heel eenvoudig: draai aan de knop, selecteer het radiostation van je keuze en klaar is Kees. Het signaal zit gratis in de lucht.

Kapster Margriet: “Voor 32,95 euro heb ik een DAB+ radio via Bol.com besteld en heb me verbaast over hoe makkelijk ik Radio Continu aan kon zetten. Er zit zelfs een accu op deze radio waardoor ik hem ook lekker buiten neer kan zetten.”

Kwaliteit
Maar wat brengt deze verandering van norm met zich mee? Eerst en vooral verlost DAB+ je favoriete radiozender van elk gekraak en de frequentiesprongen die typisch zijn voor FM. Elke DAB+-ontvanger kan echter ook FM ontvangen, waardoor er een soepele overgang mogelijk is en vooral het sterkste en meest efficiënte signaal kan worden gekozen op basis van je locatie, waarbij de ontvanger voor FM kan kiezen als DAB+ niet beschikbaar is of het digitale signaal niet krachtig genoeg is.

Aannemer Patrick: “Sinds een hele tijd zijn bouwradio’s uitgerust met DAB+. Sinds ik deze kwaliteit heb gehoord ten aanzien van FM ben ik meteen overgestapt en luister ik nu alleen nog via DAB+ op de bouw.”

Auto

Volgens een Europese richtlijn zal elke nieuwe auto uitgerust moeten worden met een DAB+-ontvanger vanaf 20 december 2020, waardoor de geleidelijk afbouw van FM waarschijnlijk binnenkort wordt ingezet.

Met een flinke groei van DAB+, zou het niet zo lang meer moeten duren voor autoradio’s geen FM-functie meer hebben. Een verandering die al een tijdje gaande is en waardoor al bijna 6 op de 10 nieuwe auto’s in Nederland tijdens de eerste helft van 2020 standaard uitgerust is met een DAB+-compatibele radio. 1 op de 3 heeft hem dan weer als optie, waardoor 92% van de nieuwe auto’s (volgens JATO) uitgerust zijn met dit apparaat.

Vanaf 20 december 2020 zullen dus alle nieuw verkochte auto’s het hebben in hun standaarduitrusting, zoals al in Noorwegen het geval is. Zwitserland (96%), het Verenigd Koninkrijk (94%) en Italië (90%) zijn de andere ‘goede leerlingen’ op dit gebied.

Taxi chauffeuse Jolanda: “Sinds 2 jaar heb ik nu de Pure – Highway 400 DAB+ Car Adapter van ongeveer 54 euro  in mijn taxi en daarmee gezelligheid van Radio Continu via DAB+ in de auto gebracht!”


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value() #1 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe() #2 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes() #3 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes() #4 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser-> in /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373