Over Radio Continu

Radio Continu is een uniek regionaal radiostation met 24 uur per dag en 7 dagen per week gezellige lichte muziek, zoals muziek van eigen bodem (nederpop), schlager muziek, goud van oud, Engelstalige muziek, country muziek, piratenmuziek, Zuid Afrikaanse muziek en muziek in de streektaal.

Sinds 1 september 2015 zenden we ook uit via de digitale draadloze ether (DAB+). Je kunt ons inmiddels in heel Noord Nederland ontvangen. Hiervoor dien je wel een DAB+ radio te bezitten. Steeds meer nieuwe (auto)radio’s zijn uitgerust met DAB+ en er zijn ook omvormers te verkrijgen in de auto:
deze bijvoorbeeld

Digitaal zijn we via bijna alle internet/kabel tv providers landelijk te ontvangen. Kijk op de frequentiepagina voor ons exacte kanaalnummer bij jouw provider.

Radio Continu besteedt hoofdzakelijk aandacht aan muziek en artiesten van eigen bodem. Gezelligheid staat bij Radio Continu centraal, dit klinkt niet alleen door in de muziek, maar ook in de presentatie.

Om via het internet te luisteren naar Radio Continu, klik je op de “Luister” knop bovenaan onze website.

Geschiedenis
Radio Continu is in 2000 gestart met haar uitzendingen. Radio Continu is voortgekomen uit de piratenzender “Rosamunde Team”. Piraten (en piratenmuziek) behoren tot een plattelandscultuur waarvan in het gehele uitzendgebied van Radio Continu sprake is. Radio Continu draagt deze cultuur een warm hart toe en regionale muziek, piratenmuziek en smartlappen, welke zo kenmerkend zijn voor deze plattelandscultuur, hoor je dan ook veelvuldig voorbij komen op Radio Continu. Bovendien staat de studio van Radio Continu op het platteland en komen alle dj’s van Radio Continu uit de plattelandsregio. Op deze manier staat Radio Continu midden in de regio en is zij maximaal betrokken bij de regio en haar inwoners. Bij Radio Continu hoor je de regio!