Live in de studio: Leon Moorman

Je ochtendhumeur is gelijk verdwenen

Wat begon als een spontane inval twee weken geleden, groeit nu uit tot een onverwacht succes voor Leon. Zijn nummer, oorspronkelijk een grappige parodie op Beyoncé’s “TEXAS HOLD ‘EM”, bleek al snel een hit tijdens het ABC’tje op Radio Continu, waar het met een overweldigend aantal stemmen als winnaar uit de bus kwam.

Het idee ontstond toen iemand tegen Leon zei: “Waarom maak je daar geen vertaling van?” Leon greep deze suggestie aan, nam dertig seconden van Beyoncé’s nummer en schreef er een eigen tekst bij. In de tekst steekt hij ook speels de draak met het beeld dat sommigen in de randstad hebben over het oosten.

Nu, twee à drie weken later, bevindt Leon zich in de studio van Radio Continu. Hij heeft ook zijn nummer live mogen spelen op televisie bij Beau (RTL 4), waar het enthousiast werd ontvangen door het publiek.

Sinds Leon vijf jaar geleden het Drents Liedtiesfestival heeft gewonnen, is hij steeds meer Drentse liedjes gaan maken. Hij heeft inmiddels al vijf à zes jaar gewijd aan het perfectioneren van zijn Drentse nummers. Hij wilde zich niet beperken tot boerenrock in dialect, aangezien daar al genoeg van is, zoals hij aangaf. Popmuziek in het dialect is unieker en verschilt ook van boerenrock, maar het blijft wel de oorsprong van Oost-Nederland in de muziek weerspiegelen.

Leon heeft zelfs een naam bedacht voor dit muziekgenre: “D-Pop”, een afkorting van Drentse popmuziek, geïnspireerd door de populariteit van K-Pop, oftewel Koreaanse popmuziek.

Fotograaf: Liz Olyslager


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value() #1 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe() #2 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes() #3 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes() #4 /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser-> in /home/radioc/domains/radiocontinu.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373