Wim Drent

Mijn naam is Wim Drent, ben geboren in 1969 te Stadskanaal. Al op zeer jonge leeftijd ondervonden mijn ouders de interesse die in mij stak voor de muziek. Van vroeg tot laat zat ik alles van radio en lp’s en singles op te nemen met zo’n oude cassetterecorder, die ik dan voor de boxen moest houden om op te kunnen nemen.

Een drumstel was mijn grootste wens, maar vanwege de buren werden dat doormidden gesneden tonnen, waarop ik mij dan volledig kon “uitleven”.

Omdat ik al vrij jong een zeer lange enigszins redelijke voetballer was, werd ik overgeplaatst naar hogere elftallen, waar oudere spelers mijn vrienden werden. Deze jongens gingen al naar de disco of werkten daar al. Door mijn, zoals bekend, iets te grote mond moest ik dan op 14 jarige leeftijd als DJ aan het werk waar mijn voetbalmaten toen werkten (Frascati Stadskanaal), Daar begon dus mijn “carrière” als DJ. Na 1 jaar had ik het bij Frascati wel gezien en zwierf ik wat rond bij discotheken in Emmen, Beilen, Groningen, Gieten, Harkstede, Meppen, enzovoorts. Tot ik op 17-jarige leeftijd mijn stekkie vond in een mega-disco, genaamd “Abendlokal Tange” in Duitsland. Daar ben ik exact 20 jaar in dienst geweest. Ik ben er uiteindelijk mee gestopt omdat “Evert” te veel van mijn tijd in beslag begon te nemen.

Het radio werk begon bij de Lokale Omroep Kanaalstreek (LOK) in Stadskanaal, waar ik wel opleidingen zoals presentatie/interviewtechnieken kreeg, maar door mijn drukke werkzaamheden in het buitenland geen tijd had om een programma te gaan presenteren. 2 jaar later werd ik gevraagd door het toen nieuw opgerichte lokale station van Radio Westerwolde. Daar presenteerde ik enkele jaren de zeer succesvolle radiobingo, voorafgaand door “ongekend talent met Wim Drent”. Via Bert Vos Produkties BV, waar ik radio programma’s en commercials maakte voor verschillende lokale omroepen, ben ik bij Simone FM terechtgekomen. Simone FM is een commercieel regionaal station voor de Noord en Oost Nederland. Hier ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor de muziekredactie, verkoop van reclamezendtijd en voor mijn dagelijkse radioprogramma “Schijven voor bedrijven”.

In februari 2008 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik ingegaan op een aanbod dat Radio Continu (een regionaal commercieel station dat overwegend gezellige Nederlandstalige muziek draait in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel) en Gelderland mij deed. Sindsdien presenteerde ik daar iedere werkdag tussen 13.00 en 16.00 uur het programma “Drent Draait Door” met hoofdzakelijk gezellige verstaanbare muziek en natuurlijk een hoop nonsens met o.a. Evert Baptist, Gretha en Magda met de accordeon.

In september 2014 hebben Radio Continu en Wim Drent besloten om uit elkaar te gaan omdat ze niet langer op 1 lijn lagen.

Sinds maart 2017 heeft Wim een eigen snackbar/lunchroom geopend in zijn eigen woonplaats Barssel (Duitsland) Naast het optreden met Evert is hij hier dagelijks te vinden.
Er zijn niet alleen maar een overheerlijkle Duitse Bratwursten en grote Schnitzels te krijgen maar ook worden in “Imbiss Barssel” de bekende Nederlandse snacks verkocht zoals, raspatat, frikandellen, bami- en/of nasischijf, bitterballen, berenhap etc. etc. Mocht je eens in de buurt zijn van Barssel (tussen Leer en Oldenburg) ben je natuurlijk van harte welkom om Wim eens een frikandel o.i.d. te zien bakken…..

Na meerdere goeie gesprekken begin 2018 hebben Radio Continu en Wim Drent besloten om een nieuwe start te maken. Dat betekent dat Wim sinds maandag 5 maart 2018 van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 10.00 uur de ochtendsjooo “Drent Draait Door” is gaan presenteren. Ook is er overeenstemming gevonden met Evert Baptist om een serieuze bijdrage hierin te leveren… Let wel : luisteren is op eigen risico.

Zowel Radio Continu als DJ Wim Drent zijn verheugd over de nieuwe samenwerking. “Terug op het oude en warme nest” aldus Drent.